Mikä on Nar-Anon?

Nar-Anon-perheryhmä on ensisijaisesti sinulle, joka tunnet tai olet tuntenut epätoivon tunteen, joka liittyy jonkun läheisen huumeongelmaan. Olemme myös matkustaneet sillä onnettomalla tiellä, ja tyyneyden sekä mielenrauhan avulla olemme löytäneet vastauksia. 

Kun tulet perheryhmään et ole enää yksin, vaan todellisten ystävien joukossa, jotka ymmärtävät ongelmaasi tavalla, jota vain harvat voivat ymmärtää. Kunnioitamme luottamustasi ja nimettömyyttäsi, aivan kuten tiedämme sinunkin kunnioittavan meidän. Toivomme antavamme sinulle varmuuden siitä, ettei mikään tilanne ole liian vaikea, eikä mikään onnettomuuden tunne liian suuri voitettavaksi. 

Ohjelmamme, joka ei ole uskonnollinen, vaan hengellinen elämäntapa, perustuu Nar-Anonin kahteentoista askeleeseen. Olemme havainneet, että näiden askelten työskentely tuo ratkaisun käytännössä mihin tahansa ongelmaan. Kehotamme teitä ottamaan tämän ohjelman ja sen kaksitoista askelta vakavasti. Se on ollut meille yhtä hyödyllinen, kuin Nimettömien Narkomaanien-ohjelma addikteille. Pyydämme vain viisautta ja rohkeutta nähdäksemme itsemme sellaisina kuin todella olemme, toimiaksemme itsemme hyväksi korkeamman voiman avulla, niin kuten hänet käsitämme. Pyydämme korkeamman voiman armoa, jotta kykenemme irrottautumaan addiktiläheisistämme rakkaudella ja lopettamaan yrityksemme muuttaa heitä.

Pidä mielesi avoimena ja osallistu mahdollisimman moniin kokouksiin. Voit vapaasti jakaa kokouksen aikana. Voit esittää kysymyksiä kokouksen jälkeen. Tulet pian saamaan uusia ystäviä ja tunnet vahvasti olevasi osa ryhmää. 

Ymmärtäessämme, että addiktio on sairaus ja voimattomuutemme sen ja muiden ihmisten elämän suhteen, olemme valmiita tekemään jotain hyödyllistä ja rakentavaa oman elämämme suhteen. Vasta silloin voimme olla avuksi muille.

Copyright 2014 Nar-Anon Family Group Headquarters, Inc. Used with permission.

Saatat myös pitää...